Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Volledige prothese

Een nieuwe gebitsprothese?

Begint uw prothese steeds losser te zitten, heeft u steeds vaker last van een pijnlijke mond, komen er scheurtjes in de prothese en breken er elementen af, kan dit reden zijn om te gaan kijken voor een nieuw gebit, dit omdat de pasvorm van de oude prothese door het voortdurend slinken van de kaak niet optimaal meer is. De meeste zorgverzekeraars houden aan dat u na 5 jaar een nieuwe prothese aan mag laten meten.

Wij bieden graag hulp


Als uw gebitsprothese slechts een paar jaar oud is, dan kan deze vaak gerebased worden, wij plaatsen dan een nieuwe voering in de prothese waardoor deze weer goed aansluit op het tandvlees en vaster blijft zitten. Is uw prothese ouder als 5 jaar, is het vaak verstandiger een nieuwe prothese te laten vervaardigen.

U kunt altijd vrijblijvend even contact opnemen met 1 van onze praktijken om een kostenloze advies afspraak in te plannen om uw wensen te bespreken.

Afspraak 1


Bij de eerste afspraak moet u altijd een legitimatiebewijs en zorgpas meenemen, vervolgens nemen wij wat gezondheidsvragen met u door en gaan we afdrukken maken zodat wij een gipsmodel van uw kaak kunnen krijgen!

Afspraak 2


Op de voor u gemaakte gipsmodellen hebben wij lepels gemaakt die naar uw kaak gevormt zijn dit om een nog gedetailleerdere afdruk te maken waarop wij uiteindelijk uw prothese kunnen gaan bouwen!

Afspraak 3


Deze afspraak gaan wij met u de beet bepalen, hierbij kijken wij naar hoe hoog uw prothese moet worden, hoe hij op elkaar moet vallen etc. Ook gaan wij de kleur en vorm van de tanden samen met u in overleg bepalen.

Afspraak 4


Hier gaan we de prothese bij u passen, u krijgt een indicatie hoe de nieuwe prothese eruit komt te zien, hoeveel tanden in beeld komen, de lip en wangvulling zien etc. De prothese kan deze fase kosteloos naar uw wens aangepast worden, wat na deze afspraak niet meer mogelijk is, na uw goedkeuring gaan wij de prothese omzetten in kunststof.

Afspraak 5

Deze afspraak gaan wij uw nieuwe prothese voor het eerst bij u plaatsen en eventuele drukplekken verwijderen. U mag het dan enkele dagen gaan proberen voordat wij u terug willen zien voor een laatste controle om alle puntjes op de i te zetten!

Oud-Beijerland

Lange-meet 31a
3261 EJ  Oud-Beijerland
0186-612220
info@e-zijdenbos.nl

Puttershoek

Eendrachtsweg 38
3297 AD  Puttershoek
078-6764174
info@e-zijdenbos.nl

Openingstijden

Ma t/m do: 8.00 - 17.00
Vr: 8.00 - 14.00

Huisbezoeken

Uitsluitend op afspraak en binnen de Hoeksche Waard.