Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Frameprothese

De tandprotheticus is een specialist in het aanmeten en vervaardigen van gebitsprothesen. Hieronder valt ook de gedeeltelijke prothese (een plaatje). Ten opzichte van de volledige prothese is er echter in behandelwijze en verantwoording wel een groot verschil. Een gedeeltelijke prothese kan alleen dan door de tandprotheticus vervaardigd worden als uw tandarts uw tanden en kiezen gecontroleerd heeft en uit deze controle blijkt dat belasting van deze tanden en kiezen geen problemen zal opleveren. Voor het vervaardigen van de gedeeltelijke prothese werkt de tandprotheticus dus nauw samen met een tandarts. Immers de tandarts draagt de verantwoordelijkheid voor de eigen tanden en kiezen en uw tandprotheticus die van de gedeeltelijke prothese.
Het komt steeds vaker voor dat inwoners van Nederland niet al hun tanden, maar één of enkele gebitselementen verliezen. Het ontstane gat kan dan op verschillende manieren opgevuld worden. De tandprotheticus zal dan in samenwerking met de tandarts een voorziening voor u vervaardigen. Deze voorziening zal dan een uitneembare gedeeltelijke prothese zijn die tussen uw bestaande tanden past.

   De frameprothese

  Indicatie:

  - als er enkele voortanden, kiezen of een   combinatie hiervan ontbreken
  - als lange termijn oplossing
  - als de resterende tanden sterk voldoende zijn om deze constructie te dragen
  - wanneer het vervaardigen van een brug niet  mogelijk is


  De frameprothese bestaat uit een metalen frame waaraan zadels met kunstelementen vastzitten. Het frame wordt van een sterke chroomkobalt legering of van titanium gegoten en is samengesteld uit een basis, een hoofdverbindingsbeugel, kleine verbindingsbeugels en ankers rond uw eigen tanden.

  Oud-Beijerland

  Lange-meet 31a
  3261 EJ  Oud-Beijerland
  0186-612220
  info@e-zijdenbos.nl

  Puttershoek

  Eendrachtsweg 38
  3297 AD  Puttershoek
  078-6764174
  info@e-zijdenbos.nl

  Openingstijden

  Ma t/m do: 8.00 - 17.00
  Vr: 8.00 - 14.00

  Huisbezoeken

  Uitsluitend op afspraak en binnen de Hoeksche Waard.