Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Eerste prothese (immediaat)

Van eigen tanden en kiezen naar een kunstgebit
Door verschillende omstandigheden kan het nodig zijn dat uw tanden en kiezen getrokken worden, Indien een tandarts/kaakchirurg besluit dat alles getrokken moet worden, moet de prothese op het moment van extractie al af zijn. Wij begeleiden u in het gehele proces hierin.

Het trekken van de tanden en kiezen
Na het trekken van de tanden en kiezen word door de tandarts/kaakchirurg de prothese direct geplaatst. De weken die hierop volgen zal u geregeld bij ons terug moeten komen voor nazorg. U moet zich dan ook niet bezwaard voelen om meerdere keren bij ons terug te komen.

Het maken van het kunstgebit
Voor uw tandarts/kaakchirurg uw elemten trekt, moet de prothese in zijn geheel af zijn. De afdrukken die gemaakt zijn dienen als basis van de prothese, in samenspraak met u word de prothese gevormd, u kunt zelf de kleur en vorm bepalen van de elementen, ook de stand kan naar uw wens aangepast worden indien verantwoord!

Het kunstgebit wordt direct geplaatst
In het verleden  liep de patient een geruime tijd na het trekken zonder tanden en kiezen, tegenwoordig word dit weinig gedaan omdat we niet graag zonder tanden naar buiten treden. De prothese word dus direct na extractie geplaatst, dit om de zwelling tegen te gaan en tegelijkertijd dient de prothese als een soort verband zodat hier minder etensresten en bacterien bij kunnen komen.

De eerste weken
In de beginperiode zal uw kunstgebit nog niet optimaal zitten. Het zal los kunnen zitten en drukplekken kunnen veroorzaken, u zal de prothese toch in moeten blijven houden, vooral in de eerste dagen, dit omdat als u de prothese alsnog uit legt de kaak verder zal zwellen en u de prothese vervolgens niet meer in krijgt! Bij pijnlijke plekken moet u gewoon contact met ons opnemen zodat wij deze kunnen verwijderen

De eerste 24 uur kunt u ook beter niet spoelen. Er vormen zich namelijk bloedstolsels in de wonden. Door te spoelen laten die stolsels los en begint het bloeden opnieuw.

Wennen aan het eerste kunstgebit

U heeft de prothese nu enkele dagen, en moet hier aan wennen, dit is volkomen logisch, de klankkast in de mond is anders, uw kiezen sluiten anders op elkaar, de rustpositie is anders en u kunt een gevoel ervaren van een volle mond, dit kost tijd om hier aan gewend te raken, elke patient is hier anders de een went sneller als de ander.

Door tandverlies en het ontbreken van de wortel zal uw kaak gaan slinken, dit is een onopgemerkt proces. Wanneer de prothese erg los gaat zitten kan deze na 6 weken worden aangepast door er een softliner in te leggen, deze is bedoeld voor maximaal 6 weken, waarna we de prothese vervolgens gaan opvullen met een harde laag (Rebasen). In die gehele tussentijden bent u natuurlijk van harte welkom om eventuele pijnplekken te laten verwijderen.

Definitieve Prothese

Na een klein jaar zal de immediaat prothese vervangen moeten worden voor een definitieve prothese, dit omdat de kaak nu genoeg geslonken is en we nu een goed begin kunnen maken voor de blijvende prothese.

Oud-Beijerland

Lange-meet 31a
3261 EJ  Oud-Beijerland
0186-612220
info@e-zijdenbos.nl

Puttershoek

Eendrachtsweg 38
3297 AD  Puttershoek
078-6764174
info@e-zijdenbos.nl

Openingstijden

Ma t/m do: 8.00 - 17.00
Vr: 8.00 - 14.00

Huisbezoeken

Uitsluitend op afspraak en binnen de Hoeksche Waard.