Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Implantaten

Klikgebit
Een overkappingsprothese is een kunstgebit dat geplaatst wordt op een aantal implantaten. Deze bevestiging mag niet permanent zijn, zodat het gebit op elk gewenst moment uit de mond genomen kan worden. Voor een overkappingsprothese worden twee pijlers aan de voorkant van de kaak geplaatst. Dit is om er voor te zorgen dat de prothese er in zijn geheel over de implantaten heen valt en ze niet meer te zien zijn. 

Deze twee implantaten kunnen met elkaar verbonden worden door een soort van rails. De rails, de zogenoemde steg wordt gemaakt van palladium staafje, die met een goudlegering aan deze cilinders wordt gesoldeerd. Op deze manier ontstaat er een stevige brug tussen de pijlers. Aan deze brug kan de prothese worden bevestigd door een soort van klik verbinding.

Direct Loading Concept (AIOD)
Op dezelfde dag dat de implantaten geplaatst worden deze te belasten( gebruiken) i.p.v. deze eerst 2 maanden vast te laten groeien onder een losdrijvende prothese m.a.w.: het gebit drukt dus ook niet door op de wond, maar 1 dagje zonder ondergebit, geen voedselresten in het wondje (snellere genezing) en doordat hij vastzit beperkt hij de ergste zwelling.

Mocht u in aanmerking komen voor: het Direct Loading Concept* gaan we als volgt te werk: Het plaatsen van de implantaten wordt over het algemeen in een half uurtje onder het genot van een plaatselijke verdoving van het tandvlees, ( sneetje van 2a3 mm diep) en het bot hoeft niet verdoofd te worden want als daar in geboord word, voel je dat niet doordat er geen zenuwen in het bot zitten zoals bij bv tanden en kiezen. hierna nemen wij 1 afdrukje en kunt u in de middag al uw op de implantaten aangepaste prothese ophalen. Vraag naar de mogelijkheden voor u.

Even 1 ochtendje door de zure appel heen bijten en de rest van uw leven geniet u van een vastzittende prothese die minder hard op uw tandvlees zal drukken doordat de krachten in het bot worden opgevangen ipv dat het tandvlees word geplet tussen de prothese en het kaakbeen. Als bijkomend voordeel geeft een vast geklikte prothese de tandprotheticus meer ruimte om op een technisch, medisch en esthetisch niveau meer aan uw wensen en eisen te voldoen, ook zal de bovenprothese beter vastzitten doordat u hem onbewust harder kan aanbijten ( geen pijn ).

Oud-Beijerland

Lange-meet 31a
3261 EJ  Oud-Beijerland
0186-612220
info@e-zijdenbos.nl

Puttershoek

Eendrachtsweg 38
3297 AD  Puttershoek
078-6764174
info@e-zijdenbos.nl

Openingstijden

Ma t/m do: 8.00 - 17.00
Vr: 8.00 - 14.00

Huisbezoeken

Uitsluitend op afspraak en binnen de Hoeksche Waard.